Inför högskolevalen!

Precis ätit denna goda frukosten och svarat på lite mail. Jag fick ett mail nyligen av en tjej som undrade lite om högskolan Dalarna och hur det är med exempelvis film och tv-programmet i skillnad till de andra programmen som andra skolor erbjuder. Det är ju snart dags för att göra sina högskoleval och det är alltid lite nervöst, stressigt, spännande och nästan övertumlande!

avocadomacka

Vet man vad man är intresserad av så är det bra att plocka ut sitt intresseområde och börja jämföra olika utbildningar. För även om programmen heter ungefär samma sak kan det vara stora skillnader! Jag satt och letade information lite överallt och sökte mycket på forum och även youtube (finns ju oftast lite intervjuer och liknande där) för att få en överblick av vad just den utbildningen jag var intresserad av. Tips är att leta efter detaljerna som lockar dig! Exempelvis möjligheter för att vara utbytesstudent, praktik, bra studentstad, forskningsområden på skolan, distanskurser eller kanske just ett språk du vill lära dig?

När du hittat kanske 3-4 skolor och utbildningar som lockar dig kan du göra en för och nackdels lista mellan skolorna, det brukar vara väldigt användbart när man sedan skall lägga dem i prioriteringslistan på antagning.se!

Och komihåg att följa DITT hjärta och inte dina kompisars! 😀 Lycka till!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s