Falun Vs Göteborg

Som ni vet är ju jag från göteborg. Jag tänkte göra en liten sammafattning på hur olikt det är att bo i en storstad i jämförelse med falun, som jag själv anser vara ganska litet;)

Centrum i falun är ungefär en gata. Det finns två gallerior med lite butiker så som H&M, Kicks, Hemtex och liknande. I göteborg finns det ju ungefär 5 H&M bara i centrum. Det är ganska stor skillnad. Men det är väldigt mysigt i centrum och runt torget.

Att vara student i falun i jämförelse med göteborg är nog väldigt stor skillnad, i göteborg finns det mycket uteställen, events och skolorna har betydligt mer studenter. Men i falun är det lite ”alla känner alla” mentalitet. Vi har vår studentkår där man kan gå ner och snacka med vem som helst och det är väldigt laid back känsla. Jag tycker det är fördelaktigt med en mindre studentstad då det blir en fantastisk gemenskap mellan studenterna!

Priser på bostäder. Ja de är ju tyvärr svår bostadsbrist i falun, men det är det väl överallt? I göteborg kan man hyra ett rum i lägenhet för 5000/mån men i falun kan man få en egen lägenhet för samma pris. Visst det är väldigt relativt. Bostäderna är väldigt utspridda här och det finns studentkorridorer, delat boende, lägenheter i centrum, nära skolan och naturnära.

Hur mycket jag än saknar spårvagnarna, liseberg och avenyn så känns falun som hemma nu! Jag känner mig väldigt patriotisk till falun och dalarna. Det är otroligt vackert här och ett ”lugn” som är svårt att finna i storstäderna 🙂 Men är man sugen på tempo är det ju faktiskt bara en tågresa till STHLM!

2016-12-12-09-23-25

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s