Matställen i falun!

Jag tänkte göra en liten lista på matställen i falun. Jag har inte testat alla resturanger, trots att dem är ganska få;) När jag äter i falun är det oftast lunch med min kompis, de flesta restauranger har lunchbuffé men vi hamnar oftast på Wayne’s där det är skön miljö och man kan ta en kaffe efteråt 😉  Här är några ställen som jag brukar besöka. För de speciellare tillfällena rekommenderar jag verkligen två rum och kök och blackstone!

 

Kopparhatten

På kopparhatten finns det lunchbuffé, A la Carté och så har dem även burgarbaren! Vi testade den i fredags, då får man komponera sin egna burgare utifrån menyn och välja tillbehör. Jag körde på en kycklingburgare med cajundressing, rödlöksmarmelad och sötpotatis pommes till. Riktigt god och priset blev ca 150 kr inkl dricka. Jättemysig miljö och trevlig personal!

burgarbaren

Vi tre

Vi tre är ett fik som ligger vid friskis och svettis på ”huvudgatan”. Dem har ”salladsbuffé” på lunchen där man komponerar sin egna sallad, bröd, dressing och kaffe ingår på lunchen. Det är väldigt generöst med mat och kostar ca 90 kr. Miljön är lite tråkig tyvärr för att vara ett café men det är ett populärt ställe och jag har besökt det mycket 🙂

sallad

Mimos

Mimos är en av faluns sportbarer, vi har ganska många och menyerna är väldigt lika 😉 Pitchers, Oleary’s etc. På Mimos är det bra priser och väldigt god mat. Dem har också lite grekiskt på menyn vilket är riktigt gott! Detta är grekiska kycklingspett med tzatsiki. Man får välja tillbehör till maten själv och väldigt generösa tallrikar. De har även bra priser på drinkar och lunchbuffé på vardagar!

20141017_150559

Café Zappa

Ett litet café på hörnet som man lätt missar. Det är ett väldigt mysigt ställe med spännande veg saker på menyn. Ingen studentrabatt här längre tyvärr, men defnitivt värt ett besök! Dem har även en övervåning som kan vara mysig nu i vintern när uteserveringen inte är igång;)

snapchat-260538366885427795

Oleary’s

Sportbar deluxe med sin signaturmeny. Det är en ganska stor resturang som är mysig att sitta på men blir lätt ganska brusigt med alla monitorer som är på samtidigt. Även trevligt att ta sig en drink här och umgås!

2016-02-24-20-19-04

Tayiro 

Sushi och teppanyaki samt japanska rätter. Det är väldigt fin miljö här. Förvänta dig väldigt långa väntetider tyvärr, även för take-away. Sushin är fin och lite originellare än på sushi lovers ex, dock föredrar jag sushi lovers!

2016-04-27-20-33-55

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s