Inspelningsdag!

Så skönt nu har vi gjort klart vår praktiska tenta i Pro Tools. Det är ett ljudredigeringsprogram som vi använder som standard i skolan och används väldigt mycket professionellt som standard. En praktisk tenta som denna var att vi fick instruktioner som vi skulle följa och lösa på en viss tid. I detta fall var det ljudläggning utav en bit av en film.

I veckan har vi även börjat på våra projektarbeten i denna kursen som är att göra ljudläggning för en filmscen, vi spelar då in allt ljud själva och ”trampar” som man kallar det. Helt enkelt att försöka återskapa alla ljud och ljudeffekter i filmen så som fotsteg, klädprassel och liknande. Superroligt och man får verkligen vara kreativ med prylar för att få fram spännande ljud!

Vi har varit hemma hos mig och spelat in, då började vi med ett litet team möte där vi snackade ihop oss om vad vi behövde i just lägenheten som ljud. Sedan satte vi igång och spelade in allt vi kom oss för! 😉 Det är verkligen kanon med såna här uppgifter då man i grupp får göra någonting och lära sig olika moment samtidigt!

fikateknikteknik2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s