Leva i Falun

Jag har ju vuxit upp i Göteborg och även bott i Australien vid två tillfällen, innan jag hamnade i Falun. Att jag flyttade till Falun var endast för att min utbildning fanns här och jag kom hem från Sydney utan att ha någonting och kände att det vore kul med ett nytt kapitel.

Falun för mig är inte den typiska studentstaden, dock kommer väldigt få som pluggar det jag gör härifrån. Det gjorde det sjukt lätt att skaffa kompisar och gemenskap snabbt, för ingen hade tidigare preferenser 😉 Vi blev vänner genom att vara nya och utforska ihop, dela erfarenheter och gå vilse, vilket jag gör fortfarande trots att det är en sån liten stad. Det känns väldigt hemma här snabbt dock och jag började trivas väldigt snabbt och Falun överträffade mina förväntningar direkt.

Det är social suicide att inte ha cykel här. Det är också viktigt att få boende i Falun om man vill vara delaktig av studentlivet och aktiviteter. Hamnar man med pendelavstånd får man soffsurfa mycket 😉 Tips på bra studentboenden är Brigarden och Kaserngården. Dessa ligger precis vid mediehuset och nära campus på lugnet. Britsen, Knoppen och Norslund är också väldigt berikade med studenter och gångavstånd till både skola och centrum 🙂 Jag själv bor i Bojsenburg som ligger nära Britsvarvet, även här finns både studentbostäder och vanliga hyresrätter! Checka kopparstaden.se och skriv upp dig i bostadskön redan nu om du söker till Högskolan Dalarna 🙂

/Sofia

 

2015-09-30 14.26.41

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s